TOP READERS

Monday, November 15, 2010

ISTIHARAH LEBIH BAIK




ISTIHARAH LEBIH BAIK

Membuat suatu keputusan yg besar dalam hidup ni bukan suatu yg senang..lagi2 melibatkan masa depan kita..bagi EM tiada jawapan yg terbaik melainkan memohon pertolongan dari-Nya..untuk entry kali ni,,EM nak share dgn korang situasi yg EM hadapi skarang..bukannye nak cari perhatian..sekadar untuk berkongsi saj

e ..setelah lebih kurang 2 bulan menunggu..akhirnye detik yg dinanti tiba jugak akhirnye (haha..menanti ke)…oleh sebab tak puas hati punye pasal..EM try la apply form uitm disember intake 2010 ari tu..merasakan diri ini seakan tak matched dgn kos irk kat uia ni..EM dgn bangga mengi

si form tuh..yg di fokuskan utk di isi dlm choice2 yg ade..EM pilih asasi law kat 1st choice..di ikuti kos akaun..pengurusan akaun..pentadbiran bank..pengurusan pelancongan..dan kulinari (haha..yg ni mmg x leh bla..last choice)..memang mengharap giler utk dpt kos asasi coz frust sgt tak dapat time apply tuka law time taaruf week sem lepas..tak taw knp EM minat gler dgn law ni sejak2 masuk uia ni..bakat jd lawyer xd ah mn pun..haha…mybe result BI EM x ckp bagus kot..emm..member ade tanye asal x tuka law kat u

ia je nak masuk sem 2 ni..tapi sebab confident sgt punye pasal..mmg konfem dpt law kat uitm nanti..lupakan je suggestion member tu..tp mmg nyesal la sikt..haha.nak wat camne an..nasi putih dah jd nasi goreng usa..kononnye pandai sgt bleh dpt sume kos..haisshh..

Bangun je pagi2 terus bukak lappy..mengharap dpt kos yg diimpi..setelah di buka..yg diimpi tak jadi nyata..haha..EM di offer diploma perakaunan je..2nd choice yg EM apply kat form ritu..result yg x gembirakan sgt..haha..tapi tetap bersyukur keran di pilih Allah..bila di lihat 2 lagi member dorm EM tak dapat mana2 pun..padahal dyorang lagi desperate nak kua uia nih..haha..(yeke?)..walaupun dpt diploma..EM buat dek je result tu..mmg xd rezki EM nak jadi lawyer kot..haha..rezeki masing2..kalau boleh nak je bg o

ffer ni kat dyorang tu..tapi apakan daye an..haha..kalau tgk kampus plak..EM dpt kampus seri iskandar, perak..memang tak pyh citer ah..dah kenal sgt tempat tu..EM kategori kan kampus tu cam kampus warisan..hah..2dua abag EM dulu pun penah amik diploma kat situ..so memang kerap ah berlalu lalang kat situ..kampus nye not bad ah gak..coz baru an..selesa plak..tapi cam terpencil je la tempatnye..jauh cikit dr town..kalau tanye abg2 EM tu tntg offer ni memang dyorang x setuju ah..coz diploma an..sape nak amik..3 taon plak tu..bazir masa je kot..elok2 sta

y asasi kat uia ni..nak tuka diploma plak kat uitm.memang bangang nye keputusan la kalu amik dip tu..haha..tapi sis Em je kot cam x kisah..dye pun fhm situasi EM..kalau tanye emak EM plak memang dye bangkang habis habisan kot..hehehe..y

ela..nak anaknye jadi elok kat uia ni kan..haha..lagi pun mmg emak EM suke sgt irk ni..tapi EM je cam nak taknak je..coz bile tgk2 kos ni banyak sgt gn Arabic..mmg x larat ohh..kelas arabic pun berbelas jam seminggu..tu belum co-course dye dlm arabic lagi tu..haisshh..tak larat eden..haha..nasib ah ade basic Arabic kat skool dulu..tapi so far EM mmg cam x rasi ah dgn kos irk ni..mybe huduh kan statement EM ni..seolah olah x suke dgn subjek akhirat ni..huu..tapi k

alaw ati dah ckp x nk nak wat camne an..tak kan nak paksa diri gak an.kawan2 girl EM kat uia ni pun cam lrg EM tuka uitm ni..sedih plak nak tgal kan dorang..mmg rapat gler ngan dorang kat cni..even jarang jupe sjak akhir2 ni..yelah..mana taknye..kitorang kawan sejak sekolah menengah lagi..SAMONE kan..haha..tibe2 nak berpisah(cehhh..ayat hampeh.haha.)tapi EM still x wat keputusan lagi..harapnye EM dpt buat res

ult dgn betul coz ini pun pasal future EM..kita sendiri yg tentukan ms dpn kita..EM x nak ah nanti nyesaal di kemudian hari..buat masa ni EM hanya berikhtiar memohon kat Allah tentukan mn yg baik bg EM..sempena bulan zulhijjah yg mulia ni..mmg elok berdoa memohon padanye..tak rugi pun..kan..maybe ISTIHARAKH yg terbaik buat EM buat masa ni..

Wassalam J

ignore @ accept :(


6 comments:

  1. fikirkan ape yg terbaik utk awak muq. moga berjaya. :)

    ReplyDelete
  2. samalah...
    ana lu ben n skang irk
    padahal minat law
    astikhoroh berpuluh2 kali wat baru jadi
    setakat 2.3 kali arap maah
    huh buat pilihan idup mati akal jap oiii
    poning2x

    ReplyDelete
  3. ok..anis..tapi kalau dpt acc kat arau mesti bes..haha

    ReplyDelete
  4. kalau la semudah itu...pasti tak payah susah2 saya sekang tukar irk...wat penat....
    ni sume pasal takda restu mak ayah

    ReplyDelete
  5. oh..tak pelah..mana taw mereka betul kan.mereka hanya memandang masa depan kita.coz mereka dah melalui pengalaman kan. kamu second year?

    ReplyDelete